1. Hotelmanagement
  2. Hbo

Hotel- en Eventmanagement

Hbo Bachelor Hospitality & Leisure 3 jaar

Hbo hotelmanagement

Overweeg jij een hbo-opleiding op het gebied van hotelmanagement? Na de hbo-opleiding Hotelmanagement weet jij alles over het reilen en zeilen in een hotel. Je krijgt vakken als vaktechniek hotel en restaurant, cooking skills, rooms division management en menu-ontwikkeling. Je krijgt daarnaast veel projecten en praktijklessen. Zo run je bij het project Hotel- en Eventweek samen met je medestudenten een eigen hotel! Na de hbo-opleiding Hotel- en Eventmanagement kun je aan de slag als hotelmanager of eventmanager. Maar je hebt zoveel kennis en praktijkervaring opgedaan dat je ook in veel andere branches kunt werken.

Lees meer over hbo hotelmanagement


Hotelmanagement studeren: leren door doen

Bij de opleiding Hotelmanagement leer je vooral door te doen. Zo’n 60% van je studietijd ben je bezig met projecten, stage lopen, het bezoeken van evenementen en het volgen van doe-lessen in een van de praktijklokalen. Zo doe je alvast veel praktijkervaring op! Ben je benieuwd welke vakken en projecten je gaat volgen? Je kunt denken aan managementvaardigheden, koken, marketing en talen. Maar ook aan vakken die te maken hebben met eventmanagement en online marketing (dat vak heet e-commerce). Bekijk het volledige vakkenpakket van de hbo hotelmanagementopleiding via onderstaande knop.

Vakkenpakket Hogere hotelschool


Snel studeren?

Bij Hogeschool Tio kun je je hbo-diploma al in 3 jaar behalen. Je moet hiervoor hard werken, maar hebt als extra voordeel dat je een jaar eerder aan het werk kunt. Bovendien laat je zo aan je toekomstige werkgever zien dat jij hard kunt werken en van aanpakken weet. Weet je nog niet of je dit versnelde programma aankunt? Geen probleem, je mag dit na het eerste jaar beslissen.


Mogelijkheden na je studie

Er is veel werkgelegenheid in de gastvrijheidsbranche, zowel in Nederland als in het buitenland. Met deze hotelopleiding zou je hotelmanager kunnen worden, maar ook eventmanager, front office manager, food & beverage manager of zelfstandig ondernemer. Er zijn dus veel verschillende functies en bedrijven mogelijk na je hbo-opleiding Hotelmanagement. Naast het grote aanbod aan banen help het waardevolle Tio-diploma je op de arbeidsmarkt. Doordat de kwaliteit en het eindniveau door Tio uitstekend zijn geborgd, weten werkgevers wat ze aan je hebben. Veel Tio-gediplomeerden zijn dan ook snel aan het werk; >99% van de oud-studenten van de hbo-opleiding Hotelmanagement heeft een baan een jaar nadat ze bij Tio hebben gestudeerd. Daarnaast is 46% een jaar na het afstuderen al (assistent) manager (bron: LinkedIn-onderzoek).

Bekijk de mogelijkheden na je studie


Engelstalig of Nederlandstalig?

De hbo-opleiding Hotelmanagement kun je naast het Nederlands ook volledig in het Engels volgen. Hiermee leer je de Engelse taal vloeiend spreken en krijgt je studie nog meer een internationaal karakter. Zo ben jij helemaal klaar voor een internationale carrière! Daarnaast stellen werkgevers het op prijs als je goed Engels kunt spreken en dat verhoogt je kans op een baan. De Engelstalige variant van de opleiding hbo Hotelmanagement kun je volgen op de vestigingen van Tio in Utrecht en Amsterdam.