1. Hotelmanagement
  2. Mbo

Hotel- en Eventmanagement

Hbo Bachelor Hospitality & Leisure 3 jaar

Mbo hotelmanagement

Ben jij een aanpakker en vind je het leuk om met mensen om te gaan? Dan is de mbo-opleiding Hotelmanagement wat voor jou. Leer hoe je met gasten om kunt gaan, hoe je een hotel winstgevend maakt en hoe je de afdeling housekeeping of reservations aanstuurt. Tijdens je stage en de Hotel- en eventweek doe je veel praktijkervaring op, zodat jij alle afdelingen van het hotel goed leert kennen. Als je je middelbare hotelschooldiploma hebt gehaald kun je werken als manager in elk bedrijf dat gasten ontvangt, zoals hotels, restaurants, attractieparken, cruiseschepen, maar ook bij multinationals of start je eigen bedrijf.

Lees meer over mbo hotelmanagement


Hotelmanagement = leren door doen

Bij de mbo-opleiding Hotelmanagement staat de praktijk centraal, daarom bestaat 60% van de onderwijstijd uit praktijk. Zo werk je in teamverband tijdens projecten, die je een (internationale) stage, ga je achter de schermen bij luxe hotels en volg je doe-lessen in een van de praktijklokalen. De perfecte manier om veel praktijkervaring op te doen! Welke vakken je dan gaat volgen? Je leert bijvoorbeeld over koken, talen, marketing, de financiën van een bedrijf en oefent je restaurantskills. Het volledige vakkenpakket van de mbo4-opleiding hotelmanagement kun je bekijken via de knop hieronder.

Vakkenpakket Middelbare hotelschool


Snel hotelmanagement studeren

Wil jij supersnel je mbo4-diploma halen? Bij Tio ben je aan het goede adres. Je kunt de mbo-opleiding Hotelmanagement namelijk in 2 jaar volgen na vmbo. Heb jij een havo- of vwo-diploma? Dan kun je al na één jaar je diploma hotelmanagement op zak hebben. Dit komt omdat je bij Tio veel contacturen hebt en stage loopt in de zomermaanden. Durf jij de uitdaging aan?


Benieuwd naar jouw toekomst?

Wil jij weten wat je kunt worden met de opleiding Hotelmanagement? En ben je nieuwsgierig wat je kunt gaan verdienen? Zo is oud-studente Denise nu general manager bij Tulip Inn en werkt Noud als Eventmanager bij het Amsterdam Dance Event. Lees meer over de mogelijkheden na de hotelschoolopleiding en lees verhalen van oud-studenten hieronder.

Na de studie Hotelmanagement

Verder studeren aan hbo?

In plaats van te gaan werken, kan je er ook voor kiezen om verder te studeren en een opleiding hbo Hotelmanagement te gaan doen. Deze opleiding sluit perfect aan op de mbo-opleiding Hotelmanagement. Zelfs zo perfect dat je in het tweede studiejaar mag instromen en daarmee de opleiding nog sneller kan afronden. Lijkt het je wat om in 2 jaar je hbo-diploma te behalen?

Verder studeren: hbo hotelmanagement